3 Mayıs 2013 Cuma

'göçebe günler'in sonu mu ki?

3-4 gündür şiştim yazma isteğiyle, de bi türlü fırsat bulamadım. Zaten Pazar günü düzenlediğimiz Armağan Ekonomisi 101 atölyesini yaptığımız yerde unuttuğum bilgisayarı dün alabildim anca. Haa atölye çok güzel geçti, ama şimdi uzun uzun onu yazasım yok.

İstanbul günleri, her zamanki gibi çok koşturmalı geçmekte. 9 gün oldu geleli ve üst üste aynı yerde 2 gece yatmışlığım olmadı. Sırtımda çantam, oradan oraya koşturma halindeyim. Birçok arkadaşımı göremedim bile daha ama 2-3 gün daha çabalayıp, birkaçıyla daha görüşmeyi umuyorum. Sonra da Bursa'ya uğrayıp, aşağılara doğru ineceğim tekrar.

Neyse bunları boşverelim; zira önemli bir gelişme var hayatımda. Geçtiğimiz yazılarda 'Flora, Flora' diye bahsedip durduğum ekolojik çiftliğe 1 ay içinde 3 kere gittim. En son, geçen sefer de 4 gün kalıp İstanbul'a gelmiştim zaten. Gide gele orayla bağlarım çok kuvvetlendi ve -belirsiz- bir süreliğine orada kalmaya karar verdim. (Yaa bunu daha havalı bir şekilde yazmayı ummuştum aslında) ((: Aslında çok büyük bir gelişme benim için; Eylül ayından beri göçebe olarak ilerleyen hayatımda yerleşik bir duruma geçiyor gibiyim şimdi. Yine diğer ekolojik çiftliklere ve kurulan ve kurulmakta olan topluluklara ziyaretler gerçekleştirmeyi planlıyorum ama asıl olarak 'Flora'da yaşıyorum' diyecek kadar da orada hissediyorum kendimi şimdiden. Öyle yani, pek heyecanlı. Daha önce de yazdım; Flora'nın sakinleri Ayşe ve Selahattin gerçekten aşırı tatlı insanlar (valla okuyolar diye böyle yazmıyorum) ve onlar da, benzer kafadaki insanların oradaki yaşama katılmalarını istiyorlar. Hiç bir şekilde sorgusuz sualsiz kapılarını ve kollarını açtılar bana. Herhangi bir yükümlülük de hissetmeme yol açmadılar. Yani bu macera, o veya bu nedenle 1 ayda da bitebilir, 1 yıl da sürebilir, her şey yolunda ve keyifli ilerlerse, bir ömür boyu da sürebilir. Hayatımda ilk kez, attığım bir adımın bir ömür boyu sürme ihtimali olduğunu hissediyorum mesela, bu inanılmaz bir şey benim için.

Durum budur işte. Ama cidden umduğum kadar janjanlı olmadı bu yazı ya. Neyse naapalım... (:

4 yorum:

  1. Emrecan,
    Desene seni sık sık göreceğiz buralarda. Çok sevindim bu kararına, Flora sana, sen Flora'ya iyi gelesin. Hayırlı ve de uğurlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. Emrecim,

    harika bir sürecin icindesin ve Flora Flora'da da sana keyifli günler, haftalar hatta yıllar diliyorum. Tadınız çıkarmaya devam et yasadigin bu sürecin.

    Biz de istedigimiz zaman gelip seni ziyaret edebilecegiz degil mi?

    Sevgiler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle evet. zaten flora bi inziva yeri değil, çok sosyal bir ortam ve ilgilenen herkese kapılar açık. geliniz lütfen ((:

      bu arada kim olduğunu anlamadım ki (: tusulala?

      Sil